352.591 km gelopen
Expeditie 1 van 2
#lndm2017

Wat is Loop naar de Maan?

Loop naar de Maan is een campagne van Kom op tegen Kanker, naar een idee van Steven Terlaeken. Na de succesvolle editie van vorig jaar dagen Tine Embrechts en Saartje Vandendriessche Vlaanderen een tweede keer uit om samen met hen, én met de nieuwe peter Ruben Van Gucht, de afstand naar de maan te overbruggen. Dankzij de inzet van 2834 lopers werd vorig jaar anderhalve keer naar de maan gelopen. Dit jaar gaan we voor twee maanexpedities!  

We willen daarbij minstens 384.450 euro inzamelen: een euro voor elke kilometer naar de maan*. We lopen immers niet zomaar naar de maan. We willen kanker de wereld uit, en daar is geld voor nodig. Hoe kan jij helpen? Door mee te lopen in onze maanexpedities en je gedurende die reis te laten sponsoren. Elke ingezamelde euro is een stap dichter bij een wereld zonder kanker. Je leest hier waar het ingezamelde geld naartoe gaat.

Ga jij mee de uitdaging aan? Schrijf je hier in.

We blijven doorlopen tot 8 oktober 2017. Dan sluiten we de campagne feestelijk af met een exclusief evenement voor al wie heeft meegelopen en minstens 250 euro sponsorgeld heeft ingezameld. Verwacht je aan een buitenaards event bij volle maan!

* Doordat de maan een elliptische baan om de aarde aflegt, varieert de afstand tussen maan en aarde. Het punt waar de maan het verst van de aarde af staat heet apogeum (afstand maan-aarde 405.500 km) en het punt waar de maan het dichtst bij de aarde staat heet perigeum (afstand 363.345 km). Het gemiddelde is 384.450 km. © Wikipedia

Hoe werkt de campagne?

Na inschrijving krijg je een persoonlijke pagina waar je je motivatie en ambitie kwijt kunt. Die pagina kun je delen met je vrienden, familie, collega's ... Via een handige betaalknop kunnen zij je meteen sponsoren en aanmoedigen met een persoonlijke boodschap of tip.

Op 12 maart, bij volle maan, geven we het officiële startschot van de tweede editie van deze heroïsche onderneming. Dat is ook het moment waarop je je loop-app kunt koppelen. De website ondersteunt Start 2 Run, Runkeeper en Strava. Als je nog geen loop-app hebt, kun je een gratis Start 2 Run-account aanmaken. En vanaf dan tellen al je gelopen kilometers. 

Een kleine stap voor jou. Een gigantische sprong vooruit in de strijd tegen kanker!

Op je persoonlijke pagina kan je op elk moment controleren hoeveel kilometers je al gelopen hebt en hoeveel geld je al hebt ingezameld. Bedoeling is dat je tijdens de hele campagne minstens 250 euro sponsorgeld bij elkaar haalt. Niet vergeten: al wie op jaarbasis minstens 40 euro aan Kom op tegen Kanker stort, heeft recht op een fiscaal attest en kan zo via de belastingen 45 % van zijn of haar donatie recupereren. Da's een handig argument om sponsors te overtuigen. Zo helpen zij ook mee kanker naar de maan!

Op 8 oktober 2017 sluiten we de campagne feestelijk af. Al wie meegelopen heeft en minstens 250 euro ingezameld heeft, wordt dan uitgenodigd op een buitenaards evenement. Bij volle maan natuurlijk.

Niet lopen, wel steunen?

Laat je het lopen liever aan iemand anders over, maar wil je wel graag steunen? Dat kan! Zonder solidariteit krijgen we kanker nooit de wereld uit.

Steunen kan op twee manieren. 

Ofwel steun je een individuele loper en help je hem of haar minimum 250 euro aan sponsorgeld in te zamelen (meer mag natuurlijk ook!). Sponsoren kan via de betaalknop op zijn of haar persoonlijke pagina. Bij het storten kun je ook een persoonlijke aanmoedigingsboodschap voor de loper achterlaten. Maar anoniem steunen kan evengoed.

Ken je niet meteen een loper, maar wil je wel graag de campagne steunen? Dat kan ook!

Vanaf 40 euro op jaarbasis is een donatie fiscaal aftrekbaar. Zo kost een gift van 40 euro eigenlijk maar 22 euro, want de donateur krijgt 18 euro (45 %) terug via de belastingen. De fiscale attesten voor stortingen in 2017 worden begin 2018 toegestuurd.

Loop naar de Maan is een campagne van Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.