Foutmelding

  • Warning: include_once(): Unable to allocate memory for pool. in drupal_settings_initialize() (line 732 of /home/loopnaardemaan/apps/default/releases/20170220101824/docroot/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: require_once(): Unable to allocate memory for pool. in _drupal_bootstrap_page_cache() (line 2373 of /home/loopnaardemaan/apps/default/releases/20170220101824/docroot/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: require_once(): Unable to allocate memory for pool. in _drupal_bootstrap_database() (line 2463 of /home/loopnaardemaan/apps/default/releases/20170220101824/docroot/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: require_once(): Unable to allocate memory for pool. in _drupal_bootstrap_variables() (line 2483 of /home/loopnaardemaan/apps/default/releases/20170220101824/docroot/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: require_once(): Unable to allocate memory for pool. in Database::openConnection() (line 1688 of /home/loopnaardemaan/apps/default/releases/20170220101824/docroot/includes/database/database.inc).

Wat is Loop naar de Maan?

 

Loop naar de Maan is een campagne van Kom op tegen Kanker, naar een idee van Steven Terlaeken. Tine Embrechts, Saartje Vandendriessche en Bart De Pauw dagen heel Vlaanderen uit om samen met hen de afstand naar de maan te overbruggen. 384.450 kilometer* om precies te zijn. Dat kan alleen als we met veel zijn. Want elke kilometer telt.

Waarom we naar de maan lopen? We willen kanker de wereld uit! En daar is geld voor nodig. Hoe kan jij helpen? Door mee te lopen en je te laten sponsoren. Elke ingezamelde euro is een stap dichter bij een wereld zonder kanker. Je leest hier waar het ingezamelde geld naartoe gaat.

We blijven doorlopen tot 8 oktober 2017. Dan sluiten we de campagne feestelijk af. Bij volle maan en op buitenaardse wijze. We plannen dan een exclusief evenement voor al wie meegelopen heeft en minstens 250 euro sponsorgeld heeft ingezameld.

Jij doet toch ook mee? Schrijf je hier in.

* Doordat de maan een elliptische baan om de aarde aflegt, varieert de afstand tussen maan en aarde. Het punt waar de maan het verst van de aarde af staat heet apogeum (afstand maan-aarde 405.500 km) en het punt waar de maan het dichtst bij de aarde staat heet perigeum (afstand 363.345 km). Het gemiddelde is 384.450 km. © Wikipedia

Hoe werkt de campagne?

Ga jij mee de uitdaging aan? Schrijf je dan hier in.

Na inschrijving krijg je een persoonlijke pagina waar je je motivatie en ambitie kwijt kan. Die pagina kan je delen met je vrienden, familie, collega's... Via een handige betaalknop kunnen zij je meteen sponsoren. En ze kunnen je aanmoedigen met een persoonlijke boodschap of tip.

Op 12 maart, bij volle maan, geven we het officiële startschot van de tweede editie van deze heroïsche onderneming. Dat is ook het moment waarop jij je loop-app kan koppelen. De site zal Start 2 Run, Runkeeper en Strava ondersteunen. Als je nog geen loop-app hebt, kan je een gratis Start 2 Run-account aanmaken. En vanaf dan tellen al je gelopen kilometers. 

Een kleine stap voor jou. Een gigantische sprong vooruit in de strijd tegen kanker!

Op je persoonlijke pagina zal je op elk moment kunnen controleren hoeveel kilometers je al gelopen hebt en hoeveel geld je al hebt ingezameld. Bedoeling is dat je tijdens de hele campagne minstens 250 euro sponsorgeld bij elkaar haalt. Al wie op jaarbasis minstens 40 euro aan Kom op tegen Kanker stort, heeft recht op een fiscaal attest en kan zo via de belastingen 45% van zijn of haar donatie recupereren. Dat is een handig argument om sponsors te overtuigen. Zo helpen zij ook mee kanker naar de maan!

Op 8 oktober 2017 sluiten we de campagne feestelijk af. Al wie meegelopen heeft en minstens 250 euro ingezameld heeft, wordt dan uitgenodigd op een buitenaards evenement. Bij volle maan natuurlijk.

Niet lopen, wel steunen?

Laat je het lopen liever aan iemand anders over maar wil je wel graag steunen? Dat kan! Zonder mensen die solidair zijn krijgen we kanker nooit de wereld uit.

Steunen kan op twee manieren. 

Ofwel steun je een individuele loper en zorg je er zo mee voor dat hij of zij minimum 250 euro aan sponsorgeld bij elkaar haalt (meer mag natuurlijk ook!). Sponsoren kan via de betaalknop op zijn of haar persoonlijke pagina. Bij het storten kan je ook een persoonlijke aanmoedigingsboodschap voor de loper achterlaten. Maar anoniem steunen kan evengoed.

Ken je niet meteen een loper maar wil je wel graag de campagne steunen? Dat kan ook!

Vanaf 40 euro op jaarbasis is een donatie fiscaal aftrekbaar. Zo kost een gift van 40 euro eigenlijk maar 22 euro, want de donateur krijgt 18 euro (45%) terug via de belastingen. De fiscale attesten voor stortingen in 2017 worden begin 2018 toegestuurd.

 

Loop naar de Maan is een campagne van Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.