352.461 km gelopen
Expeditie 1 van 2
#lndm2017

Nieuws

17.08.2017

Onze prachtige Loop naar de Maan-shirts zijn nog steeds te koop, via loopnaardemaan.decca.be. Als je vóór 12u bestelt, dan ontvang je je shirt de dag erna (op werkdagen) en kan je tijdens je eerstvolgende training meteen tonen dat ook jij mee kanker naar de maan loopt!

30.05.2017

Het voorbije hemelvaartweekend reden 817 teams de 8ste editie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Elk team zamelde op voorhand 5000 euro startgeld in, zodat Kom op tegen Kanker een recordbedrag van 4.085.000 euro kan investeren in klinisch onderzoek waar de overheid of de farma-industrie geen oog voor heeft. Een gigantisch succes, waarvoor we heel dankbaar zijn!

Alle emoties, inspanningen, verhalen … kun je herbeleven in de nieuwssectie op www.1000km.be. En ook registreren voor de volgende editie, van 10 tot 13 mei 2018, kan al via de website.

02.05.2017

Na een emotionele en hartverwarmende liveshow zondagavond op Eén werd de opbrengst van "Iedereen tegen Kanker" bekendgemaakt. De afgelopen drie weken werd 3.352.253 euro ingezameld! Een groot succes, mede dankzij de Loop naar de Maan-lopers.

Dat er massaal gerospot, actiegevoerd en gedoneerd werd, wisten we. Maar dat de opbrengst zo mooi zou zijn, daar werd iedereen heel stil van. 'Petje af voor iedereen die zijn steentje bijgedragen heeft’, zei Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker.

Bedankt, iedereen! 

Dit geeft ons vleugels!

20.03.2017

Iedereen tegen Kanker

Elk jaar krijgen bijna 41.000 Vlamingen de diagnose kanker. Daarom dagen tv-zender Eén en Kom op tegen Kanker opnieuw heel Vlaanderen uit tot actie. Want alleen samen krijgen we kanker klein.

Zamel samen met Marleen Merckx rosse centjes in in een rospot, sport tegen kanker met je sportclub en Maarten Vangramberen, of zet zelf een actie op. Laat op sociale media van je horen via #iedereentegenkanker. En wie weet komt er wel een BV met een selfiestick langs op jouw actie! 

Elk bedrag dat tussen 20 maart en 29 april gestort wordt via de persoonlijke pagina’s van de Loop naar de Maan-lopers zal meegeteld worden bij het eindresultaat dat bekendgemaakt zal worden tijdens de televisieshow op 30 april op Eén. Met die opbrengst hoopt Kom op tegen Kanker kanker zijn droom van een wereld zonder kanker weer een stapje dichterbij te brengen. Meer info lees je op www.iedereentegenkanker.be.

12.03.2017

Onze expeditie naar de maan is weer gelanceerd! Vorig jaar legden 2834 lopers anderhalve keer de afstand naar de maan af. Dit jaar gaan we voor twee maanexpedities! En we willen minstens 384.450 euro inzamelen: een euro voor elke kilometer naar de maan. Koppel dus vandaag nog je loop-app aan je account en loop mee kanker de wereld uit!

18.10.2016

Toen we zeven maanden geleden samen met Saartje, Bart en Tine de uitdaging lanceerden om tot de maan te lopen, 384.450 km ver, leek het een “mission impossible”. 2834 sportievelingen liepen echter samen 519.911 km bijeen, 135.461 km voorbij de maan! We liepen kanker dus ver de wereld uit!

Bovendien zamelden we meer dan 270.000 euro in voor klinische studies over het gebruik van niet-terugbetaalde geneesmiddelen voor de behandeling van kinderkankers en zeldzame kankers bij volwassenen.

Alle lopers die minstens 200 euro inzamelden werden uitgenodigd voor een laatste feestelijk rondje op en rond de Muur van Geraardsbergen, op zondag 16 oktober, bij volle maan. An Brysse, de deelnemer die over de hele campagne heen de hoogste score (combinatie van gelopen kilometers en ingezamelde euro’s) behaalde, mag zich voortaan eigenaar van een echte asteroïde noemen, net als Steven Terlaeken, die ons het idee voor de campagne bezorgde.

16.09.2016

De locatie van het slotevenement is bekend! Op 16 oktober verwelkomen we alle #lndm2016-lopers die minstens 200 euro inzamelden (en hun supporters) vanaf 17.30 uur in Geraardsbergen. Daar lopen we samen nog een laatste rondje – aan een voor iedereen haalbaar tempo – tot aan de voet van de Muur, die ieder op zijn eigen ritme oploopt (5 km in totaal). Boven sluiten we feestelijk de campagne af.  Zorg dus dat je voor 30 september je 200 euro hebt ingezameld, en ontvang je persoonlijke uitnodiging voor ons maanzinnig slotevenement!

 

21.08.2016

WE DID IT! 384.450 km! We hebben de maan bereikt. Wat een topprestatie! Een dikke merci aan alle helden die hebben deelgenomen en een bijdrage hebben geleverd! Maar het is zeker nog niet gedaan, want kanker is nog lang de wereld niet uit. Dus lopen we gewoon door … tegen de sterren op! 

11.08.2016

Een maanlanding moet op een erg secure en precieze manier gebeuren. Daarom controleren we het aantal reeds afgelegde kilometers regelmatig. En daaruit bleek dat we een ietsiepietsie minder ver zitten dan gedacht. Een correctie van zo'n 4000 km werd doorgevoerd. Nu zijn we helemaal klaar voor de laatste rechte lijn richting de maan! 

08.06.2016

Onze prachtige Loop naar de Maan-shirts zijn nog steeds bestelbaar op loopnaardemaan.decca.be. Als je vóór 12u bestelt, dan ontvang je je shirt de dag erna (op werkdagen) en kan je tijdens je eerstvolgende training meteen tonen dat ook jij mee kanker naar de maan loopt! 

Pagina's

Loop naar de Maan is een campagne van Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.