352.591 km gelopen
Expeditie 1 van 2
#lndm2017

Veelgestelde vragen

Mag ik ook wandelen?

Wandelen mag natuurlijk ook! Alle kilometers tellen. Al ligt de focus natuurlijk wel op het lopen, hoe traag ook.

Om de gewandelde kilometers te registreren op je profielpagina is het echter noodzakelijk gebruik te maken van een app.

Als deelnemer aan Loop naar de Maan kun je de volgende apps aan je profiel koppelen: Strava, Runkeeper of Start 2 Run.

 

Kunnen meerdere personen tegelijkertijd met eenzelfde profiel lopen?

Elk profiel is persoonlijk en per profiel kan er maar één keer een app gekoppeld worden.

 

Waarom bieden jullie enkel Runkeeper, Start 2 Run en Strava aan?

We hadden graag ook andere apps zoals Runtastic en Nike+ willen aanbieden, maar dat was technisch gezien jammer genoeg niet mogelijk.

 

Hoe koppel ik een loop-app?

Meld je aan op je account en koppel daar je loop-app. De website ondersteunt Runkeeper, Strava en Start 2 Run. Heb je nog geen loop-app? Maak dan via de site een gratis Start 2 Run-account aan.

 

Ik heb een Windows Phone. Kan ik meedoen?

Voor de Windows Phone-gebruikers is er een omweg om toch mee naar de maan te kunnen lopen.

Hiervoor moet je de app Run The Map gebruiken voor je loopjes en deze uploaden naar Strava. Zie hier hoe: http://runthemap-windowsphone.tumblr.com/post/70181230753/how-to-upload-my-routes-to-strava

 

Kan ik deelnemen als bedrijf/vereniging?

Loop naar de Maan richt zich tot de individuele loper. Elke loper kan bij het aanmaken van zijn/haar profiel wel aangeven of hij/zij tot een team behoort. Als je als teamnaam je bedrijfsnaam invult, kun je via de zoekfunctie alle collega’s terugvinden die hetzelfde hebben gedaan, maar hun persoonlijke prestaties worden niet samengeteld.

 

250 euro inzamelen, da’s veel geld

Voor het onderzoek is heel veel geld nodig. Daarom vragen we aan iedere loper om minstens 250 euro aan sponsorgeld in te zamelen. Dat lijkt misschien veel, maar je zult zien dat het makkelijker gaat dan je denkt.

Je kunt je persoonlijke pagina eenvoudig delen via Facebook, Twitter en/of e-mail met vrienden, familie, kennissen ... en hen vragen je te sponsoren. Als je zorgt voor een persoonlijk verhaal (waarom doe je mee aan Loop naar de Maan?) of een persoonlijke uitdaging (bijv. de 10 miles), dan zullen de mensen nog sneller geneigd zijn je te steunen. Of je kunt bijv. zeggen dat je per euro die je ontvangt x aantal km zal lopen of zo. Je zult versteld staan hoe vrijgevig mensen zijn!

 

Wanneer krijgt een sponsor een fiscaal attest?

Voor giften vanaf 40 euro op jaarbasis, krijgt je sponsor 45 % terug van de belastingen. Hiervoor ontvangt hij/zij begin 2018 een fiscaal attest van ons. Concreet wil dit dus zeggen dat je sponsor eigenlijk maar 22 euro uit eigen zak betaalt.

BELANGRIJK:

  • Enkel pure giften rechtstreeks van de sponsor aan Kom op tegen Kanker (bijv. via de persoonlijke sponsorpagina’s), zonder de tussenkomst van derden, geven recht op een fiscaal attest.
  • Een donatie geldt pas als gift als er geen materiële tegenprestatie tegenover staat. 

 

Wat als ik geen 250 euro ingezameld krijg?

We vragen aan iedere loper om minstens 250 euro aan sponsorgeld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Maar natuurlijk zijn we tevreden met elke gelopen kilometer én elke euro die binnenkomt. Alle beetjes helpen.

De 250 euro is echter wel de voorwaarde om op 8 oktober mee de campagne feestelijk af te sluiten op het slotevent.

 

Ik loop zelf niet, maar wil wel steunen. Hoe doe ik dat?

Je kunt een individuele loper steunen via een gift op zijn/haar persoonlijke pagina. De lopers kun je terugvinden op http://www.loopnaardemaan.be/lopers

Of je kunt de campagne in zijn totaliteit steunen op http://www.loopnaardemaan.be/steun-campagne.

 

Kan/moet ik als sponsor sponsoren per gelopen kilometer?

De sponsor kiest zelf welk bedrag hij/zij stort. Al kan een loper bijvoorbeeld als uitdaging/engagement vooropstellen dat hij/zij voor elke euro x aantal kilometers zal lopen. Maar wij maken de koppeling euro - km niet.

 

Ik ben geen fervent loper. Kan ik meedoen?

Het doel van de campagne is om samen de afstand van 384.450 km tot aan de maan te overbruggen. Dat lukt alleen als we met veel zijn. Hoeveel je loopt, bepaal je zelf. Elke kilometer telt.

 

Ik loop met een sporthorloge. Kan ik meedoen?

Als deelnemer aan Loop naar de Maan kun je de volgende apps aan je profiel koppelen: Strava, Runkeeper of Start 2 Run. Dus niet rechtstreeks je sporthorloge zelf. Je kunt echter wel je horloge synchroniseren met een app zoals Strava of Runkeeper, zodat via die weg je gelopen kilometers toch ingelezen worden.

 

Hoe kan ik mijn Polar-horloge verbinden met een van de apps?

Tussen Strava en Polar kan makkelijk automatisch gesynchroniseerd worden. Hiervoor moet je een Strava-account aanmaken op www.strava.com (als je dat nog niet hebt) en daarna in je Polar Flow-settings je account linken met Strava. Van dan af worden je gelopen kilometers automatisch overgezet naar Strava en na koppeling dus ook naar je LndM-profiel.

Meer informatie op: https://support.strava.com/hc/en-us/articles/216918127-Syncing-between-Strava-and-Polar-

 

Kan ik manueel een activiteit ingeven in een van de loop-apps?

We willen écht de afstand tot aan de maan afleggen, dus enkel “getrackte” activiteiten via een smartphone of sporthorloge worden ingelezen. Zo zijn we zeker dat die wel degelijk gelopen zijn.

 

Kan ik ook per overschrijving sponsoren?

Dat kan zeker! Overschrijven kan op rekeningnummer BE59 7310 3882 4526 van Kom op tegen Kanker met als vrije mededeling "gift" en de naam of het 9-cijferig identificatienummer van de loper (dat vindt de loper terug in de bevestigingsmail van zijn/haar inschrijving en op zijn/haar attest). Wij zorgen er dan voor dat deze giften op het profiel van de loper in kwestie verschijnen.

 

Hoe vaak worden de gelopen kilometers van de loop-app naar mijn Loop naar de Maan-profiel geëxporteerd?

De gelopen kilometers moeten twee maal overgedragen worden. Een eerste maal van je app naar het platform van de app in kwestie. Hier hebben wij geen vat op en dit kan enkele uren duren. De tweede synchronisatie, tussen het platform en loopnaardemaan.be, gebeurt daarentegen minstens elke 2 uur. Op je profiel kun je de laatste synchronisatiedatum consulteren.

Loop naar de Maan is een campagne van Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.