352.461 km gelopen
Expeditie 1 van 2
#lndm2017

Peter & meters

Tine Embrechts 

Tine, waarom heb jij het meterschap van deze actie aanvaard?

Omdat de strijd tegen kanker écht belangrijk is. Ik heb al enkele mensen in mijn naaste omgeving zien vechten tegen kanker en dat maakt het heel confronterend.

Maar ik heb natuurlijk ook ja gezegd omdat Kom op tegen Kanker een organisatie is die keigoed bezig is. En die broodnodig is. Ze hebben dus al mijn sympathie. Als zo'n organisatie je dan vraagt, denk je geen twee keer na.

En eigenlijk ook omdat deze actie voor mij de perfecte combinatie is. Ik loop heel graag. Dus ik sla meteen twee vliegen in één klap. Ik doe iets voor een goed doel, strijden tegen kanker door iets te doen wat ik graag doe: lopen. En het is bovendien ook nog goed voor mijn conditie (lacht).

Ruben Van Gucht

Ruben, waarom stemde jij toe om peter te worden van onze actie?

Ik voel mij op twee niveaus betrokken.

In de eerste plaats is er uiteraard de strijd tegen kanker. Helaas is ook mijn familie niet gespaard gebleven van deze afschuwelijke ziekte. Dus als ik op de een of andere manier kan helpen om andere mensen ervan te vrijwaren, dan moet ik daar niet lang over nadenken.

En dan is er natuurlijk ook de actie zelf. Ik loop zelf zo'n 5000 à 6000 km per jaar, dus lopen is zo'n beetje mijn tweede natuur geworden. Voor Loop naar de Maan ga ik wel voor de eerste keer met een app lopen, dus ik ben benieuwd!

Saartje Vandendriessche

Saartje, waarom doe je mee als meter voor Loop naar de maan?

Omdat ik kanker als één van mijn grootste vijanden beschouw. Ik vind het verschrikkelijk (erg) om mensen te zien aftakelen aan deze ziekte. En vooral dan mensen in mijn directe omgeving.

Bovendien ben ik iemand die graag actie onderneemt. Ik ben niet het type om in een hoekje zitten te kniezen. Vandaar dat ik het geruststellend vind om hieraan mee te doen.

Dit project is trouwens ontstaan vanuit een loopgroepje. Op een heel natuurlijke manier.

Voor mij is het ideaal om mijn sport te combineren met de strijd tegen kanker. En dat is waar Loop naar de Maan nu net om draait.

Loop naar de Maan is een campagne van Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.